activiteiten

* Woensdag 1 september 2021, 10.00 uur: Eindelijk kunnen we weer een voorzichtige start maken met onze repetities in wijkcentrum Esterade in Grave. De Maessanghers waren woensdag 4 maart 2020, met de jaarvergadering van het koor, voor het laatst in de repetitieruimte verzameld. Op 19 augustus 2020 hebben we nog een try-out repetitie gehad in de filmzaal, zie hieronder op deze pagina.

* Oefenmap voor augustus 2021, 21 Grave superieur , 84 Clublied De Maessanghers .    De afsluiting van onze serie “corona oefenmappen”. Als laatste de twee belangrijkste stukken van ons koor: ons clublied en het Graafs volkslied. We hopen elkaar binnenkort zingend te ontmoeten!  Het streven is om op woensdag 1 september weer te starten met de repetities……

* Oefenmap voor juli 2021, : 3 A-hoy a-hoy , 17 West-zuid-west , 70 Auf der Reeperbahn

* Oefenmap voor juni 2021, :  9 Als de klok20 Rum aus Jamaica 43 Anchors away

* Afscheid Jan van Dijk, Op zaterdag 5 juni hebben we afscheid genomen van Jan van Dijk, ons oudste actieve koorlid. Ook hij is een Maessangher van het eerste uur, 23 jaar lid geweest van ons koor !

* Afscheid Wiecher Stuurman, Maandag 26 april hebben we op de kade aan de haven afscheid genomen van Wiecher Stuurman. Hij is 23 jaar lid geweest van ons koor en een van de mannen van het eerste uur, een schipper en zanger in hart en nieren!

* Oefenmap met extra vaccin voor april, 19 april 2021  : 15 Heut’ geht es an Bord 11 Now is the hour  , 58 Bora Bora , toegiftJungen komm bald wieder

* Een zonnige lentedag…. ga mee naar Bora Bora! 1april 2021.   58 Bora Bora    Beste Maessangher blijf zingen zolang je kunt. Blijf je stem oefenen en testen, testen, testen….. zo komen we door de corona-tijd en blijven we mentaal fit!  

* Carnaval in coronatijd, februari 2021 . Rosamunde en Liechtensteiner polka . Carnaval op afstand, Oetse en Albert spelen beiden van uit hun huiskamer deze twee carnavalsslagers en maken er toch een gezamenlijk optreden van. Zing met ze mee en vier jouw carnaval.

* De zeemansdochter, december 2020.   “De Ballade van het Woeste Tij….”  door de drie schippers van de Raam: Piet, Talling en Geert uit Grave, Velp en Mill.

* Kerst met Albert en Oetse, december 2020.  Hafenwache , Santo , Lied van de Herders , Esta noche ,  Jingle Bells , De herdertjes , Gloria , Kindeke , Midden in de .. , Nearer , Stille nacht ,

De donkere dagen voor Kerst zijn aangebroken, en dit jaar zijn ze helaas extra donker.  Al helemaal, omdat we elkaar niet kunnen bezoeken, (al heel lang) niet kunnen repeteren, en dit jaar zelfs onze gezellige Kerstviering missen.. Om voor dat laatste de pijn een beetje te verzachten hebben we voor jullie wat kerstliedjes opgenomen. Er staat onder andere een viertal liederen bij uit onze eigen Maessanghers-bundel, de welbekende X-nummers. We hopen op deze manier toch nog een beetje een soort samen-Kerstconcert-gevoel te creëren…..Wij willen alle Maessanghers een zo fijn mogelijke Kerst toewensen en een gezond 2021! Albert en Oetse 

 * Virtuele groeten van Oetse en Albert, 29-november 2020: simple melody ,  sail along, koekoekwals ,  Baantjer , Jovano

* Afscheid Hans Puts 13-11-2020 zie foto-album

* Diamanten echtpaar Herrings zie Arena oktober 2020 voor de koorleden zie verder info leden.

* Proefrepetitie in Generaal de Bons Kazerne, 19-08-2020  foto album

Na vijfeneenhalve maand weer bij elkaar voor een test repetitie en heropening seizoen!    Zingen op anderhalve meter hoe gaat dat? 

 

* Afscheid Kees Dominicus, 27-7-2020  foto’s 

 

* Repetitie Wijchense Maessanghers, 30-6-2020 

 

Op dinsdag repetitie in het buitenverblijf. Oefenen in mondkapjes boven je hoofd houden onder begeleiding van de accordeonisten.

* Afscheid Wim v/d Bult, zaterdag 6-6-2020  foto’s

    

Op zaterdag 6 juni hebben wij een afscheidsgroet gebracht aan de oprichter en oud voorzitter van de Maessanghers, Wim v/d Bult. 

* Kerstconcert 2019, woensdag 18 december

Alweer een sfeervol kerstconcert, met een zorgvuldig en goed samengesteld programma! Kijk hiervoor op de volgende pagina.

  film  fragment  en foto’s

* Herstelhotel Dekkerswald, 6 november 2019 foto’s

 

Ons optreden werd afgesloten met enkele bekende liederen die door het publiek spontaan werden ingezet en ook het nijmeegsvolkslied mocht hierbij niet ontbreken hè Albert! Dank u wel heerlijk enthousiaste mensen…… en tot een volgende keer!

  

* Feest: Jan van Dijk 90 jaar30 oktober 2019 foto’s

     

* Zorgcentrum De Nieuwe Hoeven,  5 okt. 2019

Zaterdag 5 oktober zongen De Maessanghers in Schaijk voor de bezoekers en bewoners van de Nieuwe Hoeven. 

* Woonzorgcentrum Boszicht, 23 mei 2019 

Was jij hier ook bij? Nee? Wat jammer dan heb je het onderstaande lekkers gemist…….

      Wie trakteert er vandaag?    

* Herstelcentrum Dekkerswald, 25 april 2019 door Marissa

* Lenteconcert 2019, 5 april 2019.  foto’s  door Gerard.  Ode aan Cees Menheere: clublied

Het koor, o.l.v. Geert Verhallen, was goed geconcentreerd en de vertolking van de liederen werd met vakmanschap en meesterschap gebracht. Tjalling wist de zaal te boeien met zijn presentatie, vakkundig voorzien van achtergrond informatie en vol humor wist hij het publiek mee te nemen naar het volgende lied. De vier solisten lieten horen en zien dat voor hen de juiste liedkeuze was gemaakt. De volle zaal met de vele vrienden van De Maessanghers liet zich inschepen door de schippers en ging enthousiast mee op de woelige baren!

* Kerstviering 19 december 2018  foto’s van Gerard V.

    

  

* Afscheid Albertine Arts 27 oktober 2018

   

* Oirschot, Zusters Franciscanessen, 3 okt 2018 foto’s  Wapke Coolen

  

* Jubileum familie Van Paasen, 30 sept. 2018 foto’s door Marijke Dankers

  

* Jubileum familie Rademakers in Gassel, 2 sept. 2018 door Anke Zwikker, Jan Jansen en Piet Achterberg.

  

* Feest bij Frans en Albertine “op den Dijk”1 sept. 2018 door Wil Steenhuis en Piet A.

 

   

* Rondleiding op Containerschip Moscow Maersk . Op 6 juli 2018 hebben in Antwerpen drie mannen, op uitnodiging van een sponsor van ons koor, een rondleiding gekregen op één van de grootste containerschepen. Zij onderzoeken of dit onderwerp bruikbaar is als bijscholingcursus voor alle koorleden.  zie foto’s  en gegevens schip????

   

De Moscow Maersk is vorig jaar in de vaart genomen. Is 400 mtr. lang, 60 mtr. breed, vervoert 24.000 containers. Zie site. De machinekamer is bijna een concertzaal. Voor de bemanning (35 man, 1 vrouw) is een zwembadje aan boord, fitnessruimte, bioscoopzaaltje. Uiteraard een keuken met iedere dag lopend buffet. De koerssnelheid is meestal 19,5 mijl. Het was sensationeel om op zo’n groot schip rond te kijken. De stuurhut is 60 meter van stuurboord naar bakboord en steekt 60 meter hoog. Natuurlijk wordt bijna alles via computers aangestuurd.

* Smartlappenfestival Grave 1-7-2018 foto’s:  Piet A. en  Jan V

  

Dit jaar waren de ‘Maessanghers’ van de partij om Grave te voorzien van veeel gelach en een traan! Zij hadden ruisende golven, the wild rovers en ’n banana boat uit Wijchen in de aanbieding….. 

* Hectometermars 22 juni 2018foto’s Bert v.T.

Ontvangst bij de Hampoort van het vierdaagse comité! Deze mannen zongen onder de Hampoort het Graafsche stadslied en lieten de “vierdaagse lopers” links liggen…! 

 

 

 

 

 

 

* Cruiseschip de Rotterdam 30-04-2018 door Gerard en Piet  en Rob Sl ….. Arena

Aan water geen gebrek deze dag en de zuidwester kwam goed van pas !

 

   

* Koningsdag 27-04-2018 door  Wilna SM. en Wim R.

    

* Driekorenconcert Den Bosch 14-04-2018 Gerard V.  , Artcente

* Vestingstedendagen Grave 7-04-2018  door Piet A. , Gerard V. ,  en  Jan V  Bij dit heerlijke weer was het goed toeven in Grave. Dit was heel prettig voor de Maessanghers en de honderen figuranten die zich in oude kledij hadden uitgedost om te laten zien en beleven hoe Grave er in minder vreedzame tijden uitzag. 

      De Vestingstedendagen worden in Grave gecombineerd met het Historisch Spektakel dat voor de derde keer werd gehouden. 

* Het jubileumconcert 21-3-2018, zie Jubileum

* Grave Superieur, Stadhuis 8-1-2018 in de Arena, in de Gelderlander

* Kerst met De Maessanghers 20 december 2017 foto’s  Gerard V.,   filmpje door Willy R


* Sociëteit Grave 1 december 2017

* Herstelhotel Dekkerswald 8 november 2017 en Gerard

* Opening leestuin Grave 3 november 2017 

* Meezingavond anderstaligen,Grave 27 oktober 2017 

* Jubileum uitstapje naar de Biesbosch  18 oktober 2017 foto’s van Piet Eppie en Wilna ,  meer foto’s van Henk, Jan, Jos en Rob, nog meer foto’s van Riejet

* Cuijk, Zorghotel Castella , 5 oktober 2017

Een ontvangen reactie: “Mijn vrouw en ik hebben enorm genoten van jullie optreden, waarvoor onze dank. Ik  weet nou al dat mijn vrouw hier dagen en dagen over na geniet en er ook nog over spreekt. Bedankt voor jullie optreden, en jullie hebben niet in de gaten wat voor plezier je deze mensen geeft, met jullie optreden.”